Praktiske informationer

Praktiske informationer

Madpakker
Kosten har stor betydning for barnets velbefindende og helbred. Ansvaret for barnets madvaner er forældrenes, men da barnet tilbringer en stor del af dets dag i børnehaven, må vi som institution tage et medansvar. Som udgangspunkt mener vi, at en god og solid madpakke kan bestå af rugbrød eller andet groft brød med pålæg og ost. Vi anbefaler, at minimere sukkerholdige produkter. Det er en god ide med lidt ekstra mad, som kan spises om formiddagen som kan spises indtil kl. 9.00. Madpakker lægges i køleskabet på barnets grupperum. Børnene tilbydes mælk til frokosten.

Eftermiddagsmad
Vi har en forældrestyrret frugtordning, hvor I som forældre vil blive opkrævet penge ca. 2 gange årligt. Det koster 60,00 pr. måned. Personalet bestiller og servere frugten, som ud over frugt består af noget brød så som knækbrød, rugbrød, boller el.lign.

Maddage
4 gange årligt har vi i forbindelse med arrangementer maddag.
I marts/april holder vi påskefrokost, i juni laver vi heksesuppe til Sankt Hans, i uge 41 har vi tema om krop, bevægelse og sundhed og har samtidig maddag omhandlende sund mad og i december serverer vi risengrød op til jul

Udedag
Hver mandag har vi udedag. Vi er på legepladsen og laver forskellige aktiviteter eller vi går ud i nærområdet. Den 1. mandag i hver måned må børnene tage køretøjer med hjemmefra, det er under eget ansvar, når de medbringes. Husk derfor tøj efter vejret og evt. ekstra skiftetøj.

Påklædningen
Det er vigtigt at give barnet (efter årstiden) praktisk tøj med/på. I barnets garderobe skal der altid være et sæt ekstra tøj – fra yderst til inderst. Særligt i efterår og vinterperioden er det vigtigt, at der findes rigeligt skiftetøj i barnets kasse. Alt tøj skal mærkes med barnets navn. Det er vigtig at I hjælper barnet til nemt at kunne holde orden på garderoben.

Legetøj
Som hovedregel er det ikke tilladt at tage eget legetøj med i børnehaven. En gang i mellem, vil der komme planlagte ”legetøjs-uger/dage”, hvilket personalet vil informere om. Det er selvfølgelig helt i orden at medbringe en sove-bamse, for de børn der sover til middag.

Syge børn/Medicin
Syge børn modtages ikke i børnehaven. Hvis barnet skal have livsvigtig medicin, skal dette aftales med/afleveres til stuens personale. Se i øvrigt det udleverede sygdomscirkulære.

Ferie-/lukkedage
Vi følger Esbjerg kommunes regler i forhold til ferie-/lukkedage. Læs mere om mulighed for alternativ pasning på Esbjergkommune.dk


Det er vigtigt I siger farvel når I går hjem, og trykker barnet ud af Tabulex.
Vi har aftalt, at hvert barn rydder 5 ting op inden de går hjem.
Vi beder jer forældre om, at støtte op om dette.

Tekstfelt: For at gulvet kan blive vasket, er det vigtigt, at I hjælper jeres barn med at rydde op i garderoben og sætte fodtøj op på bænken.